OVER MIJZELF

Zolang ik mij kan herinneren heb ik getekend en geschilderd, maar pas na mijn 35ste jaar ben ik les gaan nemen. Eerst aan de VU in Ermelo, waar ik een zeer bekwame lerares trof met een opleiding aan de Kunstacademie: Trudy Wierdsma. Zij heeft een eigen atelier in Wilp, waar ik jarenlang lessen heb gevolgd. Nog altijd ben ik blij met haar adviezen. Trudy gaf me een gedegen opleiding wat betreft perspectief en heeft me de grondbeginselen van veel technieken bijgebracht.

De laatste jaren werk ik meestal met acrylverf. Vooral warme, natuurlijke kleuren hebben mijn voorkeur. Ik houd van harmonie in mijn werk, zowel qua kleur als compositie.

Sinds enige jaren heb ik me toegelegd op het schilderen naar teksten uit de Bijbel. Dat vraagt veel voorbereiding, maar geeft ook een extra dimensie aan mijn creativiteit. Zo mag ik met de gave die ik van mijn Schepper ontvangen heb, iets laten zien uit Zijn Boek.

Hoewel ik met hart en ziel met schilderen bezig kan zijn, blijft het voor mij een hobby. De afgelopen jaren heb ik meerdere malen mogen exposeren op uiteenlopende locaties. Dat is heel boeiend, maar ook erg tijdrovend. Wel is het stimulerend om te merken dat mensen genoegen beleven aan het bekijken van mijn schilderijen. Naast het plezier dat ikzelf beleef aan het schilderen, hoop ik dat ik met mijn talent anderen iets van de schoonheid van de schepping kan laten zien.


Annie van den Brink - Meiling